Gevulde Kipfilet

Ben jij ook zo klaar met gewoon kipfilet zonder wat speciaals er op of er aan? Dan is dit recept wat voor jou.

 

Dit recept is super makkelijk te bereiden en ook erg lekker als het eenmaal af is.

Ingrediënten voor 2 personen:

- 2 kipfilets

- 8 zongedroogde tomaatjes

- 3 eetlepels olie van de zongedroogde tomaatjes

- 1 bol mozzarella ( 1/2 per kipfilet )

- 1/3 feta ( verdelen over 2 kipfilets )

- Handje vol spinazie

- Zout en peper

 

Materialen:

- Aluminiumfolie

- Koekenpan

- Bakplaat

- Oven

- Satè prikkertjes

- Bakpapier

 

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg het bakpapier op de bakplaat

2. Snijd de kipfilet in het midden open ( niet helemaal zodat je hem weer dicht kan vouwen )

3. Snijd de spinazie in iets kleinere stukjes, snijd de mozzarella in plakjes en kruimel de feta.

4. Leg als eerste de zongedroogde tomaatjes in de kipfilet, daarna de mozzarella, feta en als laatste de spinazie.

5. Klap de kipfilet dicht en zet de open gedeeltes vast met satè prikkertjes zodat het er niet uit kan vallen.

6. Verwarm de olie van de zongedroogde tomaatjes in de pan en bak de kipfilet aan alle kanten mooi goudbruin.

7. Als alle kanten mooi goudbruin zijn leg je de kipfilets op de bakplaat.

8. Voor je ze in de oven doet leg je een stuk aluminium folie over de kip en druk je het een beetje aan zodat het een beetje ingepakt is. Maar laat de kip het folie niet aanraken.

9. Stop de kipfilet nu voor 15 minuten in de oven zodat het goed gaar is.

 

Eet Smakelijk.

 

Vond jij het net zo lekker als dat ik het vond? Laat dan even een reactie achter op de homepage!

 

 

* de 1e foto is van mijzelf. 2e van internet en de 3e van iemand uit mijn klas.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb