Bananenpannenkoekjes

Heb je een banaan over en wat eieren en weet je niet wat je ermee moet doen ? Dan is dit een lekker vullend en gezond en zeer geschikt om `smiddags te eten inplaats van een boterham.

 

De bananenpannenkoekjes zijn erg makkelijk te bereiden en het maar 15 minuten. Met dit recept maak je een beslag voor 8 pannenkoekjes

Wat heb je allemaal nodig?

- 1 banaan (rijp)

- 2 eieren

- Een halve theelepel kaneelpoeder

- Boter

- Pecannootjes (je kan het ook vervangen door geroosterde pistachenoten of hazelnoten, maar je kan het ook heel goed eten zonder nootjes!)

- Honing, ahornsiroop, gemalen kokos, blauwe bessen of frambozen

 

Materialen:

- Bak

- Staafmixer

- Pan

- Spatel

- Soeplepel

- Aluminiumfolie

- Bord

Wat moet je doen? Nou dat is heel erg simpel!

1. Snij de banaan in stukjes, breek het ei en doe dat samen in een bak.

2. Mix dat tot een klontvrij mengsel.

3. Verhit de boter voor in de pan tot de boter mooi goudbruin is.

4. Schep nu met de soeplepel een beetje pannenkoekenbeslag in de pan zodat er 2 in de pan passen.

5. Bak de Pannenkoekjes goudbruin aan de ene kant en draai hem om met de spatel zodat de andere kant ook mooi goudbruin word. Dit duurt ongeveer 2 minuten per kant.

6. Snij tussendoor de pecannootjes in kleine stukjes.

7. Als de pannenkoekjes klaar zijn leg je ze op een bord met daarover heen aluminiumfolie.

8. Bak zo derest ook mooi goudbruin.

9. Als alles klaar is kun je de pecannootjes over de pannenkoekjes strooien.

10. Als extra kun je er ook nog honing, ahornsiroop, gemalen kokos, blauwe bessen of frambozen over de pannenkoekjes doen.

 

Ik zei aan het begin dat dit erg gezond was en heb uitgezocht wat de voedingswaarde is per pannenkoekje:

- Energie 165 kcal

- Eiwit 4 g

- Koolhydraten 8 g

- Vet 13 g

- Waarvan verzadigd 3 g

 

Geniet ervan!

 

Foto`s zijn allemaal van mijzelf

Maak jouw eigen website met JouwWeb